Vahşet Edebiyatı İle Sinsi Planlar

Vahşet Edebiyatı İle Sinsi Planlar

Fransa Dışişleri Bakanı Lauren Fabius, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği İsrail'de Netanyahu ile birlikte Suriye'de kimyasal silah kullanılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Fransa Dışişleri Bakanı Lauren Fabius,  Suriye'de yaşananlar için güçlü bir yanıt vermeli" dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres tarafından kabul edilen Fabius, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan olaylara uluslarası toplumun güçlü bir yanıt vermesi gerektiğini belirtti.

"Uluslararası toplum yanıt veremez ise insanlar kimin güvenilir olduğunu merak edecektir" diyen Fabius, böylelikle, Suriye'de yaşananlardan sorumlu olanların, uluslararası toplumun tepkisiz kalacağı düşüncesine kapılmamasının önüne geçileceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Peres de Suriye'de yaşananlar için "Modern tarihin ahlaksız görüntüleri" ifadesini kullandı.

"Bu vahşeti durdurmak gerek"

Fabius, Peres ile görüşmesinin ardından başbakanlık ofisinde Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Netanyahu, "Biliyorum ki Fransa da Suriye'de devam eden trajedi karşısında bizimle aynı kaygıları paylaşmaktadır. Suriye rejimi insanlarına karşı suç işlemektedir. Gerçekten şoke edici ve bu vahşeti durdurmak gerekir" diye konuştu.

Suriye bağlamında İran'la ilgili de açıklamalarda bulunan Netanyahu şunları kaydetti:

"Suriye'de, İran ve İran'a vekalet eden Hizbullah, aktif rol alarak Suriye yönetimine yardım etmektedir. Esed rejimi İran'ın müşterisi ve İran da bölgeyi bir deneme alanı olarak kullanıyor. İran, bu olay üzerinden kimyasal silahların etkisini gözlemlemektedir. Bu da göstermektedir ki dünyanın en tehlikeli rejiminin, dünyanın en tehlikeli silahlara sahip olmasına izin verilemez."

aa