6 Nisan Hareketi'nden Tantavi'ye: Defol !

6 Nisan Hareketi'nden Tantavi'ye: Defol !

Mısır devriminin öncü hareketlerinden 6 Nisan Hareketi, Yüksek Askeri Konsey'e "defol" dedi.

6 Nisan Hareketi'nin dün akşam yaptığı açıklamanın tam metnini sunuyoruz:

6 Nisan Hareketi, Tantavi'nin boş hitabını takip etti.

Konuşma esnasındaki sloganların, içeriksiz sözlerin ve aldığı kararların hepsi bize Hüsnü Mübarek'in yapmış olduğu konuşmayı anımsattı.

Bu konuşma, bir çok açıdan biz devrimcileri öfkelendirdi;

1. Konuşmada siyasi güçlerle yapılan istişarelere işaret edildi. Hangi siyasi güçlerden bahsediyorsun? Sen sadece kendi görüşüne ve isteklerine yönetimden pay kapabilmek için uyan tarafları siyasi güç olarak görüyorsun. Senin siyasi güç olarak isimlendirdiğin taraflar, halkı temsil etmiyor. Onlar yönetim için her şeyi satmaya hazırlar. Bunun için halkı bile satarlar.

2. Konuşmadaki özellikle hain yaftalamaları, korkutma ve safları ayırma çabaları rahatlıkla okunuyordu. Gerek bu konuşmada, gerek Tuğgeneral Muhsin Fengeri'nin müdahalesinde, gerekse Tuğgeneral Ruveyni'nin Adalet Bakanlığı'nın son aylarda gerçekleştirdiği yolsuzlukları ortaya çıkaran komisyon raporunun yayınlanmasının ardından, 6 Nisan ve devrimci gençlere yönelttiği yalancı iddialarda bunu görebiliyoruz.

3. Sivilleri yargılayan askeri mahkemelerin kapatılacağına dair yalan iddialarda bulunuldu. O halde Askeri Konsey'in 6 Nisan Hareketi üyelerini sorgulamak için askeri mahkemelere çağırmalarını nasıl açıklayacak? En sonuncusu aktivist Ala Abdulfettah olan 12000 sivilin hala hapishanelerde olduğunu nasıl izah edecek?

4. Askeri Konsey'in kalıp kalmaması için referandum yapılacağını belirtildi. Sen referandumla mı geldin ki gitmen için tekrar referandum yapılsın? Biz sana bir emanet verdik. Ama sen kalktın bu emanete ihanet ettin. Halk katledilirken sen neredeydin ki şimdi kalkmış halka sığınıyor ve kalmak için halk referandumuna gidiyorsun? Binlerce masum gözlerini kaybetti ve bir çok kişi canlı kurşuna hedef oldu . Sen bu süreçte sükutunu bozmadın. Ne zamanki şiddetin ve bastırmanın devrimcileri etkilemeyeceğini bilakis bizim ısrar ve hedeflerimizi elde etmek için gösterdiğimiz gayretleri anladın, o zaman bu konuşmada bulunma tenezzülünde bulundun. Konuşmanda şehitlerimize şehit deme lütfünde bile bulunmadan kurbanlar olarak isimlendirdin.

Bu halk, kendisinden özür dilenilmesine, Emniyet Merkezi ve Askeri Polis tarafından halka karşı uygulanan katliamları gerçekleştiren polislerin tutuklanmasına ve sorgulanmasına önem vermemektedir.

Bundan dolayı 6 Nisan Hareketi tüm şehirler ve Tahrir Meydanı'ndaki protestolarına şu maddeler gerçekleştirilene kadar devam edecektir.

1. En geç önümüzdeki Nisan ayı olmak üzere en yakın zamanda cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tarihinin belirlenmesi.

2. Ülkenin yönetimi Askeri Konsey'den sivil başkanlı bir meclise geçişi ve Askeri Konsey'deki temsilci askerlerin yönetimi bırakıp asıl görevleri olan ülkeyi koruma görevlerine geri dönmesi.

3. Ulusal Kurtuluş Hükümetinin tüm ulusal güçlerin temsilcisi olarak kabul edilmesi ve gelecek süreci idare etmesine yardımcı olacak yürütme yetkilerinin verilmesi.

4. Tahrir Meydanı'nda gerçekleşen olayların acilen soruşturulması ve ilgili polislerin hesaba çekilmesi.

Bu arada, değindiğimiz noktalar sadece yaptığın konuşmanın anladığımız kısmıyla alakalıydı. Çünkü bomba sesleri ve yaralıların çığlıkları senin sesinden daha yüksekti.

Eğer açıklamalar ve yatıştırmalar Hüsnü Mübarek'in döneminde olduğu gibi bu kadar geç gelmeye devam ederse öfke, kin daha da artacaktır. Mübarek çekildikten sonra halk onun bir çok hatasını öğrendi.

Defol!

Tantavi ! Beraberindeki Askeri Konsey'le defol! Biz size güvenmiyoruz!

Kanımız pahasına da olsa defol!

Akan kanımız artıkça cesaretimiz ve şehadete olan isteğimiz daha artacak.

6 Nisan Hareketi tüm vatandaşlardan, Mısır'ın tüm tahrir meydanlarında bu taleplerin yerine getirilmesine değin protestolara devam etmelerini istemektedir.

6 Nisan Hareketi'nin açıklaması, Ümit Yıldırım tarafından israhaber için tercüme edildi.

israhaber