NTV'de Müslüm Gündüz,Akşamı(VİDEO)

NTV'de Müslüm Gündüz,Akşamı(VİDEO)

28 Şubat sürecinin unutulmaz figürlerinden olan Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz yıllar sonra NTV'de canlı yayın konuğu oldu.

NTV ekranları gecenin en çarpıcı programına sahne oldu. 28 Şubat sürecinin unutulmaz figürlerinden olan Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz canlı yayında Ruşen Çakır ve Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtladı.

Konuk Türkiye'nin 28 Şubat'tan tanıdığı provokasyonların merkezindeki isim; Aczimendi Lideri Müslüm Gündüz. Ruşen Çakır ise aldığı tepkilere karşın , Müslüm Gündüz'ü canlı yayına çıkarmasını habercilik olarak nitelendirdi.
Muhafazakar insanlara bile mesafeli yaklaşan ve mümkün olduğunca konuk etmemeye çalışan "elit" NTV'nin cübbeli şalvarlı Müslüm Gündüz'e kapılarını aniden açması oldukça ilginç.
Aslında son dönemde benzer olaylar üst üste yaşanıyor. Cübbeli Ahmet Hoca da Fatih Altaylı'nın baş konuğu halinde ve Habertürk ekranları ardına kadar kendisine açık.

İşte Müslüm Gündüzün 28 Şubat Süreci yeniden mi işletiliyor yorumuna sebeb olan, Ntv'nin Yazı işleri programında yayınlanan vide

İşte O Görüntüler

Yeni Şafak gazetesinin Cübbeli Ahmet Hoca'yı hedef alan manşetiyle adı yeniden gündeme gelen Müslüm Gündüz bu kez NTV stüdyolarında canlı yayın konuğu oldu.

Gündüz, hakkındaki 28 Şubat sürecinde ordu merkezli bir medya operasyonuna ortak olduğu yönündeki iddiaları red ederken, ortada herhangi bir delil olmadığını söyledi. Laiklik ve müslümanlık hakkında hayli ilginç değerlendirmeler yapan Gündüz ifade biçimiyle de dikkat çekti.

28 ŞUBAT SORULARINA NET CEVAP VERMEKTEN KAÇINDI

Çakır ve Cabas programda en çok 28 Şubat sürecinin üzerinde dururken, Gündüz ise bu konudaki sorulara net cevaplar vermekten ısrarla kaçındı. Direk ya da dolaylı olarak 'kurgulanmış' bir sürecin içinde yer almadığını söyleyen Gündüz, kullanılmış olma ihtimalini de kesin bir dille red etti.

Ruşen Çakır: İslamcı çevreler sizi o çok eleştirdiğiniz askerin uzantısı olmakla itham ediyorlar yıllardır.

Müslüm Gündüz: Eleştirebilirler tabii, dilin kemiğin yok ki. Önemli olan ispattır.

Ruşen Çakır: Kullanılmış olamaz mısınız?

Müslüm Gündüz: Hayır, biz Peygamber'in yolundan yürüdük. Yolumuz hep kesildi. Ankara'ya sokulmadık, kışın ortasında Elazığ'a gönderildik. Mesele şu aslında. Demokratik laik bir müslüman mı olsun yoksa hiç mi olmasın? Biz böyle değiliz. Bir adam hem müslüman hem laik olamaz. Nedir laiklik? Devletin bütün dinlere eşit mesafede olması değil mi? Bunun adı gavurluktur.

Karıncaseverler derneği İstanbul'a gelmek isterse bir sorun olur mu? Hayır. Peki Aczmendiler Ankara'ya gelmek istediğinde neden kıyamet kopuyor? Bizim kimseye zararımız yoktu ki.

Ben rejime karşıyım, Kemalist rejimin sonu gelmiştir.

Mirgün Cabas: Peki sizin rejimle sorununuz var...

Müslüm Gündüz: Ben o rejimi yıkmak istiyorum...

Mirgün Cabas: Ama o zaman rejim de sizi yıkmak istemez mi?

Müslüm Gündüz: Eyvallah... Rejim bizi aldı yere vurdu, eyvallah. Ama biz de rejimi yıktık...

Ruşen Çakır: O süreci hep birlikte yaşadık. Birbirimizi tanıyoruz. Siz bu kadar büyük işler yapmadınız. Kusura bakmayın. Türkiye'de çok şey değişti tamam ama siz bu değişimin baş roloyuncusu değildiniz.

Müslüm Gündüz: Biz imanımızın gereğini yaptık. O sarsıntı bu değişimi getirdi.

Mirgün Cabas: Ama o sarsıntıyı da siz yapmadınız.

Müslüm Gündüz: İyi de siz diyorsunuz 'hükümet gitti, 28 Şubat oldu sizin yüzünüzden' diye... O zaman bu yanlış.

FADİME ŞAHİN SORUSU GÜNDÜZ'Ü ÇILDIRTTI!

Müslüm Gündüz denince akla gelen ikinci isim olan Fadime Şahin de programın ilginç tartışmaları arasında yer aldı. Mirgün Cabas'ın Fadime Şahin ile ilgili iddialar ve Gündüz'le ilişkisine dair yönelttiği soruya sinirlenen Müslüm Gündüz sert tepki gösterdi. 'Laik düzen var beyfendi bu nasıl bir soru?' diyen Gündüz, Fadime Şahin ile ilgili sorulara yanıt vermekten ısrarla kaçındı. Gündüz, evine yapılmış polis baskınını hatırlatarak olayı bir insan hakları ihlali ve mahrem bir alan olarak ele aldı. İddialara dair bir yanıt vermeyen Gündüz'e göre olay özel hayatına yapışmış bir saldırıdan ibaret.

Mirgün Cabas: O görüntüler gerçekten hoş değildi. Ama Fadima Şahin'in sizin yanınıza örgütlü bir şekilde yerleştirildiği, hatta daha önce konsomasyon yaptığı bile söylendi.

Müslüm Gündüz: Bunlarla ne alakası var? Bir ev basılmış burada

Mirgün Cabas: Fadime Şahin ile ilişkinizde sonradan farkettiğiniz bir şey oldu mu?

Müslüm Gündüz: Yok kime ne?

Ruşen Çakır: Size tuzak mı kurdular?

Müslüm Gündüz: Tuzak falan değil. Geldiler kapımızı kırdılar içeri girdiler.