Dünya O'nu Özlüyor(FOTO-VİDEO)

Dünya O'nu Özlüyor(FOTO-VİDEO)

1992-1995 Bosna Savaşı'nda anahtar rol oynamış olan Bile Kral Aliya İzzetbegoviç, Sırp katliamında halkı için yaptığı fedakarlıklar ve mütevazı yaşamı...

1992-1995 Bosna Savaşı'nda anahtar rol oynamış olan Bile Kral Aliya İzzetbegoviç, Sırp katliamında halkı için yaptığı fedakarlıklar ve mütevazı yaşamı ile tam anlamıyla bir örnek şahsiyet olduğunu dünyaya göstermişti.
 
Bosna halkı tarafından "Baba" olarak da isimlendirilen Aliya İzzet Begoviç, 20. yüzyılın sonunda Avrupa'nın göbeğinde Bosna-Hersek'te unutulmaz bir vahşet sergileyen Sırplara ve onları seyreden dünyaya karşı efsanevi bir mücadele göstermişti.

İzzetbegoviç, savaşın ardından, Bosna-Hersek'in Yugoslavya'dan bağımsızlığını kazanmasında büyük bir rol üstlenmiş ve İslam ülkelerinin desteğini kazanmıştı.
 
Kasım 1990'da ikinci tur seçimlerde yüzde 44 oyla Bosna-Hersek'in ilk devlet başkanı seçilen Begoviç, bu görevi 2000 yılındaki üçlü devlet başkanlığı dönemine kadar sürdürdü.
 
İzzetbegoviç'in "Doğu ve Batı Arasında İslam" adlı eseri onun entellektüel birikiminin zenginliğini ve derinliğini ortaya koyuyor.
 
İşte BİLGE KRAL...
 
Savunmasız halkı soykırım kurbanı olurken, inancın nelere muktedir olabileceğini gösteren Balkanların Son Osmanlı'sını rahmetle anıyoruz...


 
işte ordu işte komutan...

 
İŞTE TEKBİR GETİREN O GENÇ SUBAY...
 
 

 
Boşnak komutan, Bosna Savaşı'nda şehit olan Türk Gencinin babasına sarılarak gözyaşlarına boğuldu
 
 

 
ALİA BELGESELİ
 
 
 
 
"Geleceğimizi geçmişimizde aramayacağız. Kin ve intikam peşinde koşmayacağız. Devamını sizlerden bekliyorum."sözleri Bosna halkına vasiyetiydi adeta... "Ey teslimiyet senin adın İslam'dır." diyen Aliya ruhunu teslim ettiğinde tarihler 19 Ekim 2003'ü gösteriyordu. Onun cenazesi Bosna halkını İslam ve batı ülkeleriyle buluşturan bir törene sahne olmuştu. Sevenlerinin gözyaşları aralıksız yağan yağmurlara karışıyordu. Bosna halkı kendisine vefa gösteren Aliya'ya vefasını göstermişti. Aliya ardında özgürlüğü taç yapan bir halk bırakmıştı. Sevgi dolu bir eş ve iyi yetişmiş üç değil binlerce vatan evladı bırakmıştı ardında... Tarih onun onurlu mücadelesini ve onu hiç unutmayacak... Ufka ayarlı bakışlarında tüten zafer coşkusunu, sessiz bir çığlık oluşunu ve hapsedilmiş hayallerin özgürlüğe açılan kapısının yine kendisi, Aliya İzzetbegoviç olduğunu... Rabbim rahmetini üzerinden ve onurlu Bosna halkından eksik etmesin... Mekanın cennet olsun Bilge Kral... Hz. Peygamberin liva-ı hamd sancağı altında gölgelenmen için dua ediyoruz şimdi. Bir hayali binlerle bölüşen gönüllerin fatihi Aliya İzzetbegoviç ruhun şad olsun.

 

ImageShack, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

ImageShack, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

aliya izzetbegoviç, aliya