İran Lübnan Ordusunu Silahlandırdı

İran Lübnan Ordusunu Silahlandırdı

Debka, İsrail ile Lübnan arasında güçlenen ilişkilere dikkat çekerek İran'ın Lübnan ordusunu silahlandıracağını duyurdu.

İsrailli Haber Sitesi Debka, yayınladığı bir haberde Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı raporlarına dayanarak İran'ın nükleer başlıklı füzelerle arasındaki engeli aştığını ve hedefine ulaştığını yazdı. Rapor İsrail ve Amerika'nın dikkatini çekme ve tepkisine yol açma konusunda başarısız kalınca NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen acilen Amerika'ya gitti.

Debka'nın haberine göre Rasmussen, Obama'ya konuyla ilgili harekete geçme çağrısında bulundu ve " İran'ın aleni açıklamalarına binaen biz biliyoruz ki onlar şuanda Avrupa'daki hedefleri dahi vurabilecek füzelere sahipler ve güçlerini geliştirme yönündeki isteklerini de gizlememektedirler" dedi.

Rasmussen İran'dan gelebilecek tehditlere karşı Avrupa'ya füze kalkanı sağlamak için Amerika'dan 200 milyon euroluk bir söz almayı başardı. Debka, 'Avrupa İran tehdidine karşı gecikmeksizin kendisini savunmaya geçerken İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ve Savunma Bakanı Ehud Barak'ın olanlara hala kayıtsız kaldığını' ifade ederek İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejat'ın önümüzdeki 13-14 Ekim tarihlerinde Lübnan'a gerçekleştireceği ziyaret karşısında bile kıllarını kıpırdatmadıklarını belirtti. Debka, Ahmedinejat'ın bu ziyaretle Lübnan'da ki İran gücünü perçinlemeyi ve İsrail'in İran'ın nükleer silah tesislerini vurma ihtimaline karşı Lübnan'da bir ön cephe kurmayı hedeflediğini ifade etti. Bu hazırlıkların bir süredir İsrail'den hiçbir tepki görmeyerek tüm kırmızı çizgileri aştığını, İran Cumhurbaşkanı'nın İsrail-Lübnan Sınırında bulunan ve son Lübnan-İsrail çatışmalarının yaşandığı Güney Lübnan'da ki Adise Beldesi'ne yapacağı ziyaretle bu boşluğu doldurmuş olacağını yazdı.

Debka, Lübnan Cumhurbaşkanı İmad Mişel Süleyman'ın geçtiğimiz 11 Eylül'de Ahmedinejat'la yaptığı telefon görüşmesinde 'Lübnan halkının kendisini sabırsızlıkla beklediğini, şimdi ve her zaman kendilerini ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını' ifade ettiğinin ve Lübnan Ordusu'nun İsrail'e karşı mücadelede Direniş'in yanında yer alacağını dile getirdiğinin altını çizdi.

Debka :"Lübnan Cumhurbaşkanı, İranlı meslektaşının El-Adise ziyaretinde kendisine eşlik edecek mi yoksa bu görevi Genelkurmay Başkanı İmad Jan Kahveci mi üstlenecek? Yoksa Hizbullah Genel Sekreteri İranlı misafirine bir jest olarak gizlendiği yerden ayrılma nezaketi mi gösterecek?" şeklinde bir soru sorarak "Karar çok önemli ancak bundan da önemlisi Lübnan Ordusu'nun İsrail Ordusu'na karşı geçekleştirdiği kahramanlıkları övme fırsatı yakalayan ve sanki İsrail'e karşı Hizbullah'la birlikte Filistin-Suriye-İran cephesinde çalışan bir üye gibi karşılanacak olan Tahran'ın bu kışkırtıcı tavrına rağmen İsrail'in sessizliğini koruyor olmasıdır" dedi.

Debka'nın belirttiğine göre Tahran sadece İran'ın vurulmaması noktasında değil, Lübnan'ın saldırı eylemlerine karşı bir cevap verilmeyişi noktasında da İsrail'in elini kolunu bağlayarak yeni bir stratejik başarıya imza atmış oldu. Debka konuyla ilgili haberini, İsrail'le mücadelede Lübnan Ordusu'nun gerekli silahlarla teçhizatlandırılması için yapılacak ve Hizbullah ile Lübnan Silahlı Kuvvetleri'nin birleştirilmesini destekleyen büyük bir operasyonla birlikte Lübnan ve İran arasında gerçekleştirilecek bir savunma ittifakını kutlamak için Ahmedinejat'ın bu ziyareti fırsat bildiğini söyleyerek bitirdi.

Lübnan Ordusu'nun İsrail'e düzenleyeceği bir sonraki saldırıda bu İran yapımı silahların kullanılacak olması kuvvetle ihtimal gözüküyor.







israhaber