Flört evliliği kısa sürüyor

Flört evliliği kısa sürüyor

Son dönemlerde, gençlerin evleneceği kişiyi seçerken ailesine danışmak yerine Batı’nın empoze ettiği flört sayesinde evlilikler yapması, bundan dolayı da bu tür evliliklerin henüz 3. yılını doldurmadan boşanmayla sonuçlanması, uzmanları tedirgin etti.

 Uzmanlar, Batı özentisi flörtle evliliklerin aile yapısını çatırdattığını söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Psikolog Fatih Reşit Civelekoğlu, flörtle aile yapımızın çatırdadığını teyit etti.

Açıklamasında flört ederek evlenmelerin çoğalması ve bunun sonucunda da boşanmaların sürekli artıyor olmasına değinen Civelekoğlu, boşanmaların yapılan araştırmalarda da gençlerin evlilik kararını verme sürecinde aileye danışmak yerine flört aracılığıyla birbirlerini tanımayı tercih ettiğinden dolayı kaynaklandığını söyledi.

GENÇLER MEDYANIN ÇOK ETKİSİNDE KALIYOR
Gençlerimizin evleneceği kişiye karar verme sürecinde medyanın çok etkisinde kaldığını kaydeden Psikolog Civelekoğlu; "Medyada gördüğü, izlediği tipler bilinçaltını etkileyerek ideal eş şablonunun oluşumunda rol oynuyor ve bu aşamadan itibaren kişi bilinçaltında oluşmuş o şablonun dış dünyadaki karşılığını arıyor. Tabiî bu şablondaki ölçüler silikonlu, makyajlanmış, sanal olup çoğu zaman kişiye uyan kişinin mutlu olabileceği özellikleri yansıtmıyor. Ancak kişi, karşısındaki kişi kendisine, aile, kültür ve kişilik olarak uymasa bile, kafasındaki şablona uyduğu gerekçesiyle evlilik kararını veriyor. İşte bu aşamada sorunlar da baş göstermeye başlıyor" diye konuştu.

"EVLENİRKEN AİLEYE DANIŞILMALI"
Yapılan araştırmalar, son dönemde gençlerin evlilik kararını verme sürecinde aileye danışmak yerine flört aracılığıyla birbirlerini tanımayı tercih etmeye başladığını söyleyen Civelekoğlu; "Tabiî belirttiğim gibi kişinin ölçüleri yanlışsa, karşıdaki kişiyi tanıdığını zannetse de aslında gerçek anlamda uzun soluklu bir birlikteliği sağlayacak tanıma gerçekleşemiyor. Gençlerin evliliğe karar verme aşamasında flört aracılığıyla aileyi dışlamaları, ailenin bu konudaki yol gösterici birikimlerinden de faydalanamama sonucunu getiriyor ve yanlış bir birliktelik göz göre gerçekleşiyor" şeklinde konuştu.
Çiftlerin, bir müddet sonra evlendikleri kişinin zannettikleri kişi olmadığını fark etmeye başladığını ifade eden Civelekoğlu, bu aşamada da ikinci bir hata yapıldığını, çiftlerin sorunları çözmeye çalışmak yerine, kolaycı bir yaklaşımla boşanma yoluna gittiklerini bildirdi.

ÇÖZÜM; AİLE, NAMUS GİBİ KENDİ ÖZÜMÜZE GERİ DÖNMEKTİR
Çözüm olarak kişinin kendine şöyle bir dönerek kitle iletişim araçlarının iç dünyasında meydana getirdiği kirlenmeyi tespit ederek kendini bu etkilerden arındırması ve özüne dönmesi gerektiğini belirten Psikolog Civelekoğlu, sözlerini şöyle tamamladı; "Toplum olarak da batının empoze ettiği bize hiç uymayan flört, haz odaklılık, tüketim çılgınlığı gibi toplumsal yapımızı yıkıcı değerleri ayıklayarak yeniden kanaat, aile, namus gibi kendi değerlerimize dönmek, bu tür olumsuzlukların önlenmesinde çok ciddi katkılar sağlayacaktır."

Vakit