Atıf Hoca'nın Tarihe Geçen Cevabı (VİDEO)

Atıf Hoca'nın Tarihe Geçen Cevabı (VİDEO)

İskilipli Atıf Hoca'nın hayatını konu alan 'Kelebekler Sonsuza Uçar' filminden başörtüsü gündemiyle ilgili cevap olabilecek çarpıcı bir sahhe... İpe götüren 'çaput' savunması:

Mesut Uçakan'ın yönettiği ve 'Frenk Mukallitliği isimli eseri sebebiyle idam edilen İslam Alimi İskilipli Atıf Hoca'nın hayatını konu alan 'Kelebekler Sonsuza Uçar' filminden başörtüsü gündemiyle ilgili cevap olabilecek çarpıcı bir sahhe.

İskilipli Atıf Hoca - Kelebekler Sonsuza Uçar
Yönetmen: Mesut Uçakan

Cumhuriyet'in ilânından sonra Şapka Kanunu'na karşı çıkıp İstiklâl Mahkemesi tarafından idam cezasına çaptırılan bir hocanın öyküsü. Cumhuriyet devrimi sonrası çıkarılan ve çağdaş insanın simgesi olan Şapka Kanunu'na çevresine topladığı yandaşlarıyla birlikte tepki gösteren İskilipli Atıf Hoca (Halûk Kurdoğlu) tutuklanır. Giresun'da yargılanıp beraat etmesine karşılık serbest bırakılmaz. Anraka'da tekrar yargılanan hocaya idam kararı çıkar. Köklü değişimlerin yaşandığı Atatürk Türkiye'sinde hocanın devrimlere karşı çıktığı için "idam ceza"sına mahkûm olması, avukatı Ferit'e göre (Yılmaz Zafer) haksızlıktır. Şapka devrimini "Frenk mukallitliği" olarak tanımlayan Atıf Hoca, sonunda boynunu ipten kurtaramayacaktır. Gösterime Giriş Tarihi : 26 Kasım 1993

 

Şubat'ta Bir Kardelen: İskilipli Atıf Hoca