Katar, Halid Meşal ve İhvan Yöneticilerini Ülkeden Kovdu mu ?

Katar, Halid Meşal ve İhvan Yöneticilerini Ülkeden Kovdu mu ?

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal ve bazı Müslüman Kardeşler üyeleri Katar'dan sınır dışı edildiği iddia edildi...

Tevhidhaber / Haber Merkezi

#SONDAKİKA Pal Today sitesinin haberine göre Hamas hareketinin liderlerinden İzzed Reşşak facebook sayfası üzerinden yaptığı açıklamada ajanslara yansıyan haberin asılsız olduğunu söyledi.

Türkiye medyasında geniş yankı bulan Katar'ın Halid Meşal'i Katar'dan sınırdışı ettiği yönündeki haber ile ilgili henüz net bir bilgi gelmedi.

CNN International'a göre, , sınır dışı edilen Meşal ve diğer kişilerin muhtemelen Türkiye'ye gideceğini bildirdi.

Doha yönetiminin hamlesi, Suudi Arabistan'ın Katar'la Mısır arasındaki ilişkileri düzeltmek için başlattığı girişimin ardından geldiği konuşulurken Hamas'a yakın bazı kaynaklar bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Halid Meşal'in Türkiye medyasında da Türkiye'ye yerleşeceği yönündeki iddialar son günlerde çokça dillendirilirken, Katar'ın böyle bir karar almasının Hamas'ın İran'a olan yakınlığı ve kuruluş yıldönümünde aleni olarak İran'a yapılan teşekkürden kaynaklandığı konuşuluyor.

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, Hareketin kuruluş yıldönümünde yapmış olduğu konuşmada, İran'ın direnişe desteğinin devam ettiği ve ilişkilerin hiçbir zaman bozulmadığını söylemişi.

Kaynak: Tevhidhaber.com