Fas ile Siyonist Şirket Arasında Yeni Anlaşama İmzalandı!

Fas ile Siyonist Şirket Arasında Yeni Anlaşama İmzalandı!

Taktik İnsansız Hava Sistemleri (İHA) tasarımı ve üretimi yapan Siyonist İsrail merkezli bir şirket...

Taktik İnsansız Hava Sistemleri (İHA) tasarımı ve üretimi yapan Siyonist İsrail merkezli bir şirket olan BlueBird Aero Systems, Fas'ta bir İHA üretim tesisi kurmaya hazırlanıyor. Arjantinli askeri haber sitesi Zona Militar'ın yakın tarihli bir haberinde BlueBird Aero Systems CEO'su Ronen Nadir, şirketin planlarını doğrulayarak yerel üretim tesisinin yakın gelecekte faaliyete geçmesinin planlandığını belirtti.

FAS BU YIL SAVUNMA SANAYİSİNE 12,88 MİLYAR DOLAR AYIRDI

Geçen yıl Şubat ayında Rabat ve Tel Aviv, İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii (IAI) tarafından üretilen Barak MX hava ve füze savunma sistemini krallığa sağlamak üzere 500 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. Fas ayrıca 2021 yılında İsrail'den Skylock Dome anti-drone sistemini satın aldı.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'ne (SIPRI) göre İsrail, Fas'ın en büyük üç silah ihracatçısından biri ve Kuzey Afrika ülkesinin silah ithalatının yüzde 11 işgalci İsrail gerçekleştiriyor.

Fas, 2020 yılında ABD'nin aracılık ettiği İbrahim Anlaşmaları kapsamında İsrail ile diplomatik ilişkilerini yeniden başlattı . Ancak normalleşme anlaşmasından önce bile İsrail ve Fas, açıklanmayan "özel savunma ilişkilerini" sürdürdü.

Kaynak:Haber Kaynağı